OVER ONS

Wij zijn een toonaangevend full-service Nederlands bloemenexportbedrijf dat gespecialiseerd is in snijbloemen. Sinds 1959 is ons bedrijf gevestigd in Aalsmeer, het hart van de Nederlandse bloemenhandel. We hebben klanten over de hele wereld, maar we leveren voornamelijk importerende groothandels, cash & carries en grote retailers in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

We verwerken en verhandelen bloemen vanuit een volledig van airconditioning voorzien 36.000m² magazijn. We kopen de bloemen rechtstreeks bij kwekers over de hele wereld. Daarnaast kopen we bij alle grote bloemenveilingen in Aalsmeer, Naaldwijk (Westland) en Rijnsburg.

BETROUWBAAR

Wij zijn een betrouwbare partner die zijn afspraken nakomt.

RESPECT

Wij hebben respect voor klanten, kwekers, medewerkers en de wereld waarin we leven.

EXPANSIE

Wij willen groeien als partner en als persoon en mensen in mijn omgeving laten meegroeien.

LEIDERSCHAP

Wij willen voorop lopen in de ontwikkelingen binnen  de sector en zo een autoriteit zijn in de internationale sierteelthandel.

ONZE KERNWAARDEN

Onze kernwaarden zijn: betrouwbaarheid, respect, expansie en leiderschap. Naast onze kernwaarden bieden wij u een compleet pakket van diensten en producten op basis van uw behoeften en wensen.

PERSOONLIJK CONTACT

Wij bieden u gepersonaliseerde diensten op basis van onze jarenlange ervaring, kennis en hoge kwaliteitsnormen. Onze internationale accountmanagers kunnen u van ‘A tot Z’ helpen in uw eigen taal. We kunnen u helpen die perfecte bloem te vinden voor een dromerige bruiloft, de kwaliteit van uw wekelijkse bestelling controleren of u helpen bij het bestellen van uw Tulpen voor Internationale Vrouwendag.

We sturen u directe aanbiedingen op basis van uw persoonlijke behoeften en de relevante trends via e-mail. Kies en klik eenvoudig op de items in uw mailbox en deze worden automatisch toegevoegd aan uw (volgende) bestelling.

HET COMPLETE PAKKET

We presenteren u een compleet pakket met producten en diensten op basis van uw persoonlijke behoeften en wensen. Geeft u de voorkeur om te kopen in onze webshop, direct bij de kweker of koopt u liever zelf uw bloemen in bij de klokken van FloraHolland? Of geeft u de voorkeur aan een combinatie van al die opties? Het is allemaal mogelijk bij OZ Export! Wanneer u in onze webshop of app koopt, kunt u profiteren van de vele voordelen zoals; de optie om per bos te kopen. Klik hier voor meer informatie over onze webshop en app.

BETROUWBARE LOGISTIEK

We staan bekend om onze betrouwbare logistieke service. Wij verwerken uw bestellingen in volledig geconditioneerde productiehallen om de koelketen binnen ons bedrijf te waarborgen. Wanneer uw bloemen bijvoorbeeld in dozen zijn verpakt, bewaren wij ze onmiddellijk in onze koude opslag (2°), totdat ze worden opgehaald voor transport.

GEPASSIONEERDE MEDEWERKERS

Wij zijn een betrouwbare partner en onze medewerkers hebben passie voor bloemen. Passie vormt de kern van ons bedrijf.

INSPIRATIE & TRENDS

We willen u graag inspireren met nieuwe producten, speciale aanbiedingen, verkoop- en marketingtips. Indien u wenst sturen wij u elke week onze nieuwsbrief met de nieuwste trends. U kunt onze content ook zelf gebruiken om u eigen marketingactiviteiten in te vullen. Op verzoek bieden onze klanten wekelijks een gratis digitaal marketingpakket aan. Aarzel niet om uw accountmanager naar de verschillende opties te vragen.

WEBSHOP APP

GEPASSIONEERDE MEDEWERKERS

36.000M ² VOLLEDIG GECONDITIONEERD MAGAZIJN

BREEDSTE ASSORTIMENT VAN SNIJBLOEMEN TER WERELD

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

WIJ GEVEN OM DE WERELD OM ONS HEEN

OZ Export is een wereldwijde leverancier van snijbloemen en -diensten van hoge kwaliteit. Naast betrouwbare kwaliteit is respect belangrijk voor ons. We respecteren de mensen die voor ons werken, we respecteren de mensen met wie we samenwerken en we respecteren de natuur en onze omgeving. We willen de impact op het milieu positief beïnvloeden.

Naast ons eigen beleid werken we samen met onze zusterbedrijven van Dutch Flower Group om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en te investeren in gemeenschappelijke doelstellingen en projecten. Dutch Flower Group is bijvoorbeeld FSI-lid. Klik hier voor meer informatie over het beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van Dutch Flower Group.

Dutch Flower Group mbo_en_sheet

SAMEN KUNNEN WE EEN VERSCHIL MAKEN

We zeggen niet alleen dat we duurzaam willen doen, maar we zijn ook actief bezig om ons duurzame beleid toe te passen. We investeren in duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. We hebben verschillende certificeringen en we hebben ons eigen beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hieronder onze kernactiviteiten:

  • Beheersen (en minimaliseren) van het verbruik van energie, water en papier
  • Sorteren en beperken van afval
  • Beperken van risico’s die verbonden zijn aan het gebruik en de opslag van mogelijk schadelijke stoffen in ons magazijn
  • Voorkomen van milieuvervuiling
  • Voldoen aan de wettelijke vereisten en richtlijnen op het gebied van duurzaamheid
  • Continu verbeteren en implementeren van duurzame projecten binnen het bedrijf

DUURZAME KWALITEIT: MPS-FLORIMARK

Consumenten verwachten dat bedrijven eerlijk en open zijn. Transparantie door de hele keten is alleen mogelijk als elke schakel in de keten een eigen bijdrage levert.
Sinds het jaar 2000 beschikken wij over het certificaat: MPS-Florimark Trade. We hebben alle vereisten voor de MPS Florimarkt-certificering geïmplementeerd in ons managementsysteem.

MPS-Florimark certificate

WIJ ZIJN ISO GECERTIFICEERD SINDS 1998!

Na 20 jaar blijven we ons kwaliteitsmanagementsysteem regelmatig optimaliseren.
Ons kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan NEN-EN-ISO 9001:2015 voor de volgende toepassingsgebieden: verkoop, inkoop, verwerking en transport van snijbloemen.

NEN-EN-ISO 9001:2015