TRAINEESHIP LOGISTIEK

Als trainee bij OZ Export leer je de hele logistieke organisatie in twee jaar tijd goed kennen. In deze periode zal je verschillende afdelingen doorlopen om aan het einde van het traineeship met de juiste kennis, kunde en ervaring een leidinggevende rol binnen de logistiek te vervullen. Dit traineeship geeft je een brede basis om je in de daarop volgende jaren verder te ontwikkelen op professioneel gebied.

Dit ga je doen
Bij OZ Export is de logistiek op te delen in de volgende afdelingen; Ingangscontrole, Verdeling, Inpak Verwerking, Karrenbouw, Expeditie en Fustverwerking. In een verkennend gesprek kijken we welke afdeling bij je past en waar OZ Export behoefte aan heeft. Nadat we samen drie afdelingen hebben uitgekozen die bij jou past ga je aan de slag.

Om OZ Export goed te leren kennen zal je in anderhalf tot twee jaar op drie afdelingen gaan werken. Belangrijk is om elke afdeling vanaf onderaan te leren kennen voordat je de verantwoordelijkheid krijgt het logistiek proces aan te sturen. Op iedere afdeling zal je eerst drie tot vier maanden meewerken om door te groeien tot operationele aanpakker. Wanneer jij hebt laten zien dat je alle kennis in huis hebt en werkzaamheden zelfstandig minimaal voldoende tot goed kan uitvoeren ben je klaar voor de volgende stap.

Binnen elke afdeling krijg je een buddy aangewezen in de vorm van een ervaren leidinggevende. Als trainee rapporteer je aan een Teamleider die je vervolgens ook coacht. Daarnaast heb je ook geregeld contact momenten met de Manager Operations. Naast de operationele taken staat jouw ontwikkeling centraal met maximale ondersteuning vanuit OZ Export.

Vanuit Dutch Flower Group is het mogelijk om deel uit te maken van de zogeheten DFG Flower Power Group. In deze groep zitten allerlei andere jonge high potentials waarmee je naar verschillende bedrijven toe gaat. Doel is elkaar ontmoeten, te inspireren en te leren van elkaar en van andere bedrijven, ook buiten de sector. Daarnaast zijn geregeld trainingen te volgen bijvoorbeeld een scrum en diverse trainingen.

Over jou
Naast een grote nieuwsgierigheid voor logistieke processen binnen OZ Export, beschik jij over een flinke dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen. Affiniteit met/of ervaring in de export/sierteelt branche is mooi meegenomen, maar geen vereiste. Tevens is (werk) ervaring in de logistiek een pré. Belangrijkste is jouw enthousiasme, ambitie en de drive om logistieke processen te willen doorgronden en beheren.

Verder heb je:

 • Minimaal een MBO niveau 3 diploma in de richting van bijvoorbeeld Logistiek teamleider, Agrohandel en logistiek, Logistiek en groothandel of vergelijkbaar, werkervaring niet vereist wel een pré.
 • Ervaring met leidinggeven is een pré, bijvoorbeeld vanuit een (bij)baan of stage.
 • Een flexibele instelling. Binnen de bloemenexport maken we alle feestdagen ter wereld mee van de eerste schooldag in Rusland tot en met de verschillende Moederdagen. Op dit soort piekmomenten zal je meer moeten werken maar zorgen we er als team voor dat de klus geklaard wordt.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en je spreekt genoeg Engels om met de overige medewerkers te kunnen communiceren. Overige talen kunnen een voordeel zijn!

Wij bieden
Een prachtig traject waar je veel ervaring op doet met als einddoel een leidinggevende functie. Intensieve coaching door teamleiders met jarenlange ervaring binnen de logistiek waardoor jij je in een sneltrein vaart zal ontwikkelen. Na het succesvol afronden van het traineeship kan je doorstromen in een leidinggevende functie (of gelijkwaardig).

 • Salaris (exclusief tussentijdse cao verhogingen):
  • Een goed startsalaris wat oploopt na het afronden van de deeltrajecten
  • Na het afronden van het laatste gedeelte heb je een volwaardig (leidinggevende)
 • Bij een positief bedrijfsresultaat belonen wij een ieder met extra geld
 • 8% vakantie geld
 • 25 vakantie dagen
 • TVT opbouwen in geval van overwerk (of uitbetalen)
 • Leuke secundaire arbeidsvoorwaarden als: gereduceerd bloemen kopen, borrels en presentjes door het jaar heen.

Wie zijn wij?
Het aanbieden van het meest complete en brede assortiment snijbloemen ter wereld rechtstreeks vanuit de kwekers of de grote bloemenveilingen. Dat is wat OZ Export, een zuster van de Dutch Flower Group, doet. Onze klanten? Groothandels verspreid over 130 verschillende landen, maar voornamelijk Europa. Sinds 1959 is OZ Export gevestigd in het hart van de Nederlandse bloemenhandel, Aalsmeer. De combinatie van het robuuste van een groot bedrijf en toch persoonlijk, maakt ons als bedrijf uniek. Wil je meer weten? Bezoek dan onze website.

Solliciteren en contact
Reageer met je cv én motivatiebrief. Voor vragen kun je terecht bij Brian Grolman (06-82 24 44 64). Binnen een week na je sollicitatie hoor je of je in aanmerking komt voor een eerste kennismaking.

Sollicitatieproces

 • Telefonische intake door de recruiter van OZ Export
 • Eerste sollicitatiegesprek met operationeel manager en recruiter
 • Tweede sollicitatiegesprek met operationeel manager en teamleider
 • Meeloopdag om zelf mee te maken hoe een dag als karrenbouwer eruit ziet
 • Referentie check (optioneel)
 • Een passend aanbod!

Bij het solliciteren ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Een opmerking voor bureaus: acquisitie wordt niet op prijs gesteld.